Bredvik – miljöhänsyn i praktiken

Följ med ut i skogen och lär dig mer om hållbart skogsbruk. De här sidorna tar dig med på en rundtur i Bredvik. Miljöhänsyn, föryngring och social hänsyn är några frågor som tas upp.

Det här är en interaktiv berättelsekarta (en så kallad "story map") där demonstrationsfastigheten Bredvik i Uppland används för att visualisera och lära dig mer om hur god miljöhänsyn kan se ut och vilka verktyg som finns för att nå dina mål. Här finns också mer att lära om hållbart skogsbruk så som föryngring och social hänsyn.

Klicka dig runt i kartan, ta del av fördjupningsmaterial och följ med ut i skogen med våra forskare som berättar om de olika miljöerna och vilken hänsyn eller åtgärder som passar just där.

Testa olika kartlager - se och läs om hur de kan användas för att hitta och planera din hänsyn.


Hitta till Bredvik

Bredvik ligger nordost om Rimbo.  Från Rimbo kör du väg 280 mot Sättraby och Edsbro. Ca 5,5 från Rimbo svänger du in vänster på en skogsbil och sedan första vänster efter ca 1 km. Den vägen kör du 1 km tills du kommer fram till samlingsplatsen och där det finns möjlighet till parkering.

Observera att du måste köra via väg 280. Google Maps visar oftast att du ska köra via Rånäs vilket inte går då en vägen är bommad. 

Vägbeskrivning

Information om projektet

Det övergripande målet för projektet är att sammanställa tillgängliga geodata och de metoder för god hänsyn som används i skogsbruket i ett interaktivt verktyg (berättelsekarta) med syftet att sprida kunskap om dagens möjligheter att identifiera och skydda hänsynskrävande biotoper och områden i skogslandskapet. 

Kontakt

För övergripande information om Bredviksprojektet, kontakta Line Djupström, Skogforsk.

Vill du ordna en kurs eller exkursion med Bredvik som bas? Kontakta Malin Juter, Skogforsk.

Finansiering

Projektet Storymapping finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Markägare

Fastigheten Bredvik ägs och brukas av Skogssällskapet som har gjort det sedan 1920-talet. 

Film om naturvårdande skötsel

Line Djupström ger tips om naturvårdande skötsel med exempel från Bredvik. Film från Skogssällskapet, 6:36 min.

EU_logga_mindre.jpg        sallskapet.png

Senast korrigerad: 2022-02-28
Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Kommentarer (0 st)